Izolovana dva zatvorenika u fočanskom zatvoru: Zaraženi nakon posjete

Radiosarajevo.ba
Izolovana dva zatvorenika u fočanskom zatvoru: Zaraženi nakon posjete
Foto: KPZ Foča / Zatvor

Direktor Kazeno-popravnog zavoda Foča Siniša Golijanin izjavio je Srni da su dva zatvorenika u ovom zavodu zaražena koronavirusom, ali da su izolovana i preduzete su mjere s ciljem daljeg suzbijanja širenja virusa.

"Nakon što smo dobili rezultate testova dva zatvorenika, još smo testirali njih 22, odnosno sve koji su sa zaraženima bili u kontaktu i svi su negativni na koronavirus. Preduzeli smo potrebne mjere, odnosno dezinfikovali prostorije, a u KPZ ne može niko ući ukoliko ima povišenu temperaturu, ne izvrši dezinfekciju obuće i ruku i ne nosi masku", rekao je Golijanin. 

On je istakao da zdravstvena služba u KPZ Foča redovno sprovodi propisane mjere u borbi protiv COVID-19. 

"Kada je riječ o dva zatvorenika, imali su posjetu nakon koje im je utvrđeno da su zaraženI. U skladu sa nadležnostima, obustavio sam posjete KPZ Foča i zabranio vanzavodske pogodnosti u trajanju od 15 dana", dodao je Golijanin. 

Pomoćnik ministra pravde bosanskohercegovačkog entiteta RS Pero Dunjić rekao je Srni da u ostalim kazneno-popravnim zavodima nema oboljelih od i da je bezbjednosa situacija dobra. 

"U KPZ Foča su preduzete potrebne mjere kako bi bilo spriječeno širenje virusa korona. Od pojave virusa preduzimamo sve s ciljem sprečavanja njegove pojave u kazneno-popravnim zavodima", rekao je Dunjić, koji će danas posjetiti KPZ Foča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije