Iznad Mostara se vijori najveća zastava i natpis: BiH, volimo te

Radiosarajevo.ba
Iznad Mostara se vijori najveća zastava i natpis: BiH, volimo te
Biciklističko udruženje MTBA iz Mostara uredilo je avanturistički park na brdu Fortica iznad Mostara, a najistaknutiji njegov dio bit će jarbol s jednom od najvećih državnih zastava u našoj zemlji.

Zastava je povodom Dana nezavisnosti BiH podignuta na jarbolu visokom trideset metara, a nalazi se iznad ranije postavljenog natpisa ''BiH, volimo te''.

Svečanom podizadnju zastave nazočili su lider SDA i bošnjački član predsjedništva Bakir Izetbegović, predsjedatvajući Vijeća ministara Denis Zvizdić, Edin Mušić, čelnik kantonalnog ogranka SDA i predsjedavajući zastupničkog doma, te Salem Marić čelnik mostarskog SDA, prenosi Bljesak.

Podsjetimo, iz Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara su rekli kako u Centru za usluge građanima Grada Mostara nije zaprimljen zahtjev za postavljanjem jarbola na spomenutoj lokaciji.

Đani Rahimić iz MTBA Mostar je rekao kako su dijelom uključeni u projekt, ali nije precizirao detalje.

''Mi smo obnovili natpis 'BiH, volimo te'. To smo uzeli sebi na odgovornost da ga obnavljamo i održavamo svake godine'', rekao je Rahimić ranije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije