Izetbegović: Zvizdić nije bio na sjednici Predsjedništva, naziru se njegove odluke

6
Radiosarajevo.ba
Izetbegović: Zvizdić nije bio na sjednici Predsjedništva, naziru se njegove odluke
Foto: Arhiv / Bakir Izetbegović

Sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) održana je danas u hotelu Bosna na Ilidži.

Poslije sastanka organizovana je konferencija za medije na kojoj je govorio predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Izetbegović se, pored ostalih tema, osvrnuo i na najavu mogućeg odlaska iz SDA dugogodišnjeg člana Denisa Zvizdića.

"Denis nije došao, ni jučer na sastanak kolegija stranke, a nije došao ni na današnji sastanak. To je određeni pokazatelj nekih stvari, ali ne treba ništa prejudicirati. Lično, Želio bih da ostane s nama, on je jedan zaslužni član SDA. Ipak, ova stranka je ostala na nogama i nakon odlaska Zulfikarpašića, Silajdžića, Alije Izetbegovića, izjavio je Bakir Izetbegović.

Prema njegovim riječima, SDA će ostati najjača stranka u BiH te on uvijek poziva članove stranke na dijalog kako bi se na vrijeme ukazali svi mogući problemi.

"Pogledajte šta se desilo sa strankama koje su osnovali bivši članovi SDA. Sve vegetiraju i na putu su da se ugase. Jedino je Silajdžićeva stranka nešto uspjela postići", rekao je predsjednik SDA.

Izetbegović je istakao kako stranka nema još uvijek adekvatan odgovor na ono što radi bivša Četvorka, a sada Trojka (NiP, SDP i NS).

"Preuveličavaju se afere poput respiratora. To nisu realni problemi i sve je to prenapuhano. Napada se KCUS. Da vam kažem, kada je zaustavljanje panmdemije u pitanju tu smo najbolji u regionu. I vakcine ćemo dobiti. Imat ćete ih milion u roku od mjesec. Učinit ćemo sve da ne dođe do četvrotog vala pandemije", kazao je Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije