Čestitanje ispred Begove: Bakir Izetbegović dijelio bajramluke

26
Radiosarajevo.ba
Čestitanje ispred Begove: Bakir Izetbegović dijelio bajramluke
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Čestitanje jutros ispred Begove

Vjernici su se i jutros okupili u i ispred Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu da bi klanjali bajram-namaz, treći u doba pandemije koronavirusa.

Ramazanski bajram, najsvjetliji blagdan kod muslimana, nastupio je jutros klanjanjem bajram-namaza, a centralna bajramska svečanost održana je baš u Begovoj džamiji, uz poštivanje svih mjera samozaštite.

Vjernici su pozvani da se pridržavaju ranijih preporuka Islamske zajednice u BiH i nadležnih državnih organa. Prošle godine su bili pozvani svi iz rizičnih skupina da ne prisustvuju namazu, a da se oni koji klanjaju namaz suzdrže od fizičkog kontakta prilikom čestitanja i izbjegnu bilo kakva nepotrebna zadržavanja prilikom napuštanja džamijskih prostora.

I, uglavnom, tako je i bilo.

Maske većinom na svim licima vjernika i većina se rukuje.

No, bilo je i onih bez maski.

Dodajmo i da su u Begovoj su jutros bajram-namaz klanjali i Bakir Izetbegović te Šefik Džaferović, a evo šta je naš fotoreporter zabilježio nakon namaza ispred Begove.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (26)

/ Povezano

/ Najnovije