Sebija Izetbegović: Iz nekih stranaka pričaju gluposti, kao i obično

B. T.
Sebija Izetbegović: Iz nekih stranaka pričaju gluposti, kao i obično
Foto: KCUS / Sebija Izetbegović

"Iz nekih stranaka pričaju gluposti, kao i obično".

Kazala je to Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) na našu molbu da prokomentira tvrdnje po kojima je upravo ona, navodno zaslužna za odgađanje tematske sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj se trebalo raspravljati o stanju na KCUS-u.  

"Zna se ko i kako uređuje dnevni red. Istina je da 'ti iz nekih stranaka' zlonamjerno komentiraju KCUS, najbolju zdravstvenu ustanovu u BIH, ali to je njihov problem. Važno je da mi napredujemo i da pacijenti znaju da je sve bolje nego prije mojega dolaska u KCUS", kazala je za Radiosarajevo.ba Izetbegović

Podsjetimo, Nermin Muzur, zastupnik Naroda i pravde (NiP), danas je kazao kakao je predsjedavajući Zastupničkog doma PFBiH Mirsad Zaimović bio izložen strašnim pritiscima Sebije Izetbegović. 

Iz Nezavisnog bloka su poručili da je odgađanje sjednice samo još jedan od dokaza da Sebija Izetbegović ima moć, osim što kontrolira zdravstveni sistem, da kontrolira i zakonodavnu vlast u Federaciji. 

Iz SDP-a su poručili da je namjera SDA da ovim postupkom od javnosti i izabranih predstavnika građana zaštite svoje kadrove u KCUS-u, odnosno porodicu Izetbegović.

Muzur otvoreno: Evo ko je vršio pritisak da se sjednica o KCUS-u odgodi

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije