Bakir Izetbegović: Nema nikakvog dogovora s Draganom Čovićem

12
Radiosarajevo.ba
Bakir Izetbegović: Nema nikakvog dogovora s Draganom Čovićem
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, oglasio se nakon što je Dragan Čović, lider HDZ BiH, izjavio da gradonačelnik Mostara treba biti njihov kandidat i da je to u skladu s dogovorom sa SDA.

Izetbegović je odgovorio da ne postoji nikakav dogovor sa Čovićem, ali i da gradonačelnik Mostara treba biti Zlatko Guzin, kandidat stranaka okuplenih oko SDA.

"Ne postoji nikakav dogovor između Dragana Čovića i mene u vezi sa izborom gradonačelnika Mostara. O svemu bitnom za Mostar, uključujući i izbor rukovodilaca, dogovarat će se Mostarci.

Kao i mnogo puta ranije, Dragan Čović svoje želje pokušava predstaviti kao postignut dogovor. Još jednom, vrlo jasno - nikakvog dogovora nije bilo, niti ga ima.

Više puta sam ponovio, i ostajem pri tom stavu, vrijeme ja da gradonačelnik Mostara bude Bošnjak, i to treba da bude dr. Zlatko Guzin, koji je osvojio najviše pojedinačnih glasova na izborima", napisao je Izetbegović na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, Dragan Čović je jučer ponovio kako gradonačelnik Mostara treba biti HDZ-ov kandidat Mario Kordić. To je, tvrdi predsjednik ove stranke, i u skladu s dogovorom koji je ranije postignut sa SDA. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije