Pokrenut postupak protiv Dragana Čovića

4
Radiosarajevo.ba
 Pokrenut postupak protiv Dragana Čovića
Foto: Anadolija / Dragan Čović

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa BiH je pokrenulo postupak utvrđivanja sukoba interesa kod aktualnog dopredsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića (HDZ BiH).

Ovo je potvrdila Mira Pekić, predsjedavajuća navedenog povjerenstva koja se sastoji od po tri zastupnika i izaslanika iz Predstavničkog doma i Doma naroda PSBiH, te direktora i dva zamjenika Agencije za prevenciju korupcije i koordinacije borbu protiv korupcije BiH, prenosi jabuka.tv

Prijava protiv Čovića podnesena je zbog sukoba interesa jer je Hrvatski narodni sabor (HNS), na čijem čelu je Čović, primao budžetski novac.

Postupci za utvrđivanja sukoba interesa pokrenuti su i protiv Nenada Nešića, Mufida Memije i Siniše Gatarića.

Svi postupci u ladicama Povjerenstva stoje već dvije godine.

"Ovo su četiri predmeta koje je Komisija za odlučivanje o sukobu interesa naslijedila od starog saziva Komisije. Tako da je ovo početak. Odluka o pokretanju postupka, Komsija – Ured sada utvrđuju da li postoji sukob interesa konkretno kod ovoh nosioca funkcija, to će se utvrditi i nakon toga ćemo na sjednici Komsije donijeti adekvatne odluke, odnosno sankcije", izjavila je Mira Pekić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije