Izetbegović o Čovićevom planu: Što mi ne bismo trebali - provocirati...

20
Radiosarajevo.ba
Izetbegović o Čovićevom planu: Što mi ne bismo trebali - provocirati...
Foto: Admir Kuburović / Sastanak SDA-HDZ (arhiv)

Propali su još jedni višednevni pregovori oko izmjena Izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini.

Političke loptice odgovornosti se prebacuju. Nakon četiri dana intenzivnih pregovora više nema uljepšavanja. Medijatori su prvi put priznali da su iscrpili sva svoja sredstva.

O ishodu razgovora i o detaljima u Dnevniku 2 Federalne televizije govorio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Upitan da prokomentira ocjenu lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića da nema uvjeta za izbore u oktobru ove godine, Izetbegović je poručio da će izbora “morati biti”.

“Gospodin Čović će, eventualno, bojkotovati izbore. Mislim da je šansa jaka mala da ih bojkotuje. Šansa da ih spriječi, da uđe u jednu destrukciju kako bi ih onemogućio je nikakva. Siguran sam da se neće upustiti u to da spriječi izbore.

Razmišljat će o bojkotu, a zatim će izaći na izbore i možda ako bude nezadovoljan rezultatom – ako bi se, recimo, Bošnjaci i neke ljevičarske stranke ujedinile pa mu uzele trećinu Hrvatskog kluba poslanika – vjerovatno bi tada odlučio da bojkotuje formiranje vlasti. Što mi ne bismo trebali uraditi – ni na koji način dalje provocirati Hrvate”, rekao je Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije