Izetbegović o Čovićevom planu: Što mi ne bismo trebali - provocirati...

/ Komentari (20)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Banja

Bez izmene zakona da Hrvati sami biraju svog predstavnika ne treba biti izbora i.

Inače

Ove godine je plata u Hrvatskoj porasla za 60 evra.

tratatatiraaa

Ma ukinuti,zatvoriti ugasiti sve politicke stranke koje postoje u BiH. Jednostavno i najbolje rijesenje. Pozz za sve Dobre ljude

Habuhabuhabu

Pa nije on 'Hrvati'. A kad mu pogledaš CV, upitno je i koliko je Hrvat. Većina Bošnjaka su veći Hrvati od njega.

Ljiljan

Ništa neka se kandidira u njegovoj lijepoj(čitaj:posranoj) a neka povede I kompletan hns I onih 12 tisuća glasača koje je imao!!!!

nasvasta

Krivoustog su upustili dajući mu više no što treba.Pusti koku na prag eto je u kuću.SDA ASDA SBB zlo za BiH.

gost

Bez izmene zakona da Hrvati sami biraju svog predstavnika ne treba biti izbora i. ka Banja Čović je ranije biran po ovom istom zakonu

@Ljiljan

Ništa neka se kandidira u njegovoj lijepoj(čitaj:posranoj) a neka povede I kompletan hns I onih 12 tisuća glasača koje je imao!!!! ka Ljiljan Grozan si jer si protiv onog zašta ti se djed borio dok je bio hrvatsko cvijeće

N

Niko ne provocira normalne hrvate, i bh katolike, to sve radi komunjara covic svojim kukanjem o ugrozenosti. Pa zna se koliko drze pozicija u drzavi i federaciji, zna se da hdz blokira rad federacije. Ali oni nece to da vide. Znaci svjesno idu u blokadu i rusenje drzave.

BiH

Koliko procenata BiH pucanstva glasuje za HDZ ? Mozda 3-4 % Zbog ta 3-4 pct treba da mjenjamo Ustav jedne drzave !!!!! Ma daj Milanovicu ,Covicu i ostali sljame odjebite malo od nase jedine domovine BiH !!!!!!!!!!!

Rus-mir

Ako ovako ostane, u što sumnjam, izbori nebi imali nikakvog smisla. Jedni ne bi sudjelovali u vlasti, a drugi bi se pravili kako da vladaju.

DuškoDugouško

@Rus-mir, A Komšić bi si produžio zdravstveno osiguranje. I platu, naravno. Nije ovaj čovjek ni tako glup kako izgleda. :)

Dee

Bakir mu stima da idalje Bude u vlasti jer odgovaraju jedan drugom

Car

Jeli to on bogom dat da mora izaci na izbore ako mu ne treba stolica u vlasti nemora izaci ima I drugi ko ce ih popuniti ne mora I sto ga bakir moli zato sto mu odgovara

Hmmm

Ono što se mi moramo fokusirat da Bakira i Covica izbacimo iz politicke scene zauvijek i birat normalne ljude da se bave politikom koji nece samo tako birat novac umjesto naroda i to je žestoka istina a što se tice Dodika ja se nadam da ce Srbi uradit isto i shvatit da im on nije prijatelj a kamoli njihov predstavnik

@N

Brojnost naroda u konstitutivnosti ne znaci nista tj. Hrvati u fbih moraju imati ista prava kao i bosnje, jer ste u federaciji sa hrvatima a ne sami sa sobom. To znaci federacija kao sto ti ime tog entiteta kaze, ravnopravnost, a ne potcinjenost hrvata bosnjama. Sve dok vi mozete i dalje hrvatima birati clana predsjednistva, a mi vama ne mozemo znaci da nismo ravnopravni i tu svaka dalja diskusija prestaje. A sad ti opet nastavi da brojis sta sve hrvati drze, racunajuci tu i one lazne hrvate tj. bosnje koji se samo tako izjasnjavaju da bi hrvatima uzimali pozicije u domu naroda itd. Prestanite sa supljom pricom i tvrdoglavoscu inace se bih raspada, mamlaze.

Objasnjenje bosnjama

Prvo, legitiman hrvat je svaki onaj koji je izabran vecinom svih hrvata u fbih. I komsic bi bio legitiman da je dobio vecinu hrvatskih glasova, ali nije, nego je dobio vecinu bosnjackih glasova i zato ne moze biti hrvatski clan vec samo bosnjacki clan, jer su ga bosnjaci izabrali. Sta tu nije jasno? Kad bi se komsic kandidovao za bosnjackog clana dobio bi vecinu bosnjackih glasova, vise i od dzaferovica, ali onda bosnje ne bi vise mogle imati 2 clana predsjednistva vec samo jednog, kao sto i treba. Koristite cinjenicu da vas je 4 puta vise od hrvata u fbih, pa da podijelite bosnjacko biracko tijelo gdje ce jedna polovina bosnjaka glasati za hrvatskog, a druga polovina za bosnjackog clana. E to se protivi principu konstitutivnosti naroda, jer po njemu brojnost jednog naroda ne znaci nista u odnosu na drugi malobrojni narod, vec se radi o jednakopravnosti oba. Drugo, naravno da hrvatska manjina iz bosnjackih kantona ne moze izabrati hrvatskog clana, jer su ogromna manjina tj. statisticka greska, a zasto su ogromna manjina to je pitanje za vas merhametli i tolerantne bosnjake koji ste ih protjerali iz tih istih kantona. Uostalom, vecina svih hrvata u bih je komsica proglasila nepozeljnom osobom cime su jasno dali do znanja da ga oni nisu izabrali, vec bosnjaci. Trece, sto se tice izjednacavanja doma naroda sa vijecem naroda, to je jos jedna bosnjacka podvala, jer vijece naroda u rs nije ustavna kategorija nego je nastala iskljucivo nametanjem visokog predstavnika i moze se i ukinuti, jer zapravo nema nikakvu funkciju vec samo sluzi za mazanje ociju o ravnopravnosti naroda, dok dom naroda u fbih daje pravu ravnopravnost naroda. To je zato sto je rs definisan kao entitet dominatno jednog naroda, a entitet fbih definisan na potpuno drugacijem federalnom principu kako joj i ime kaze, sa dva dominantna naroda koja u istom moraju biti ravnopravna u svemu, sto bosnjaci nikada nisu dozvolili da zaista zazivi nego su svo vrijeme pravili opstrukcije ne bi li ga pretvorili u dominantno bosnjacki entitet.

Tatar

Dokle god su nacionalne stranke na tronu Bosna nece vidjeri napretka ni u jednom segmentu.Takodje dok je god ovako necemo ni u Europu jer njima ne pase zakon Tada bi morali polagati racun za svoje djelovanje a to je za njih neizvodljivo.

Miki

Kako je jednostavno i brzo rjesiti neke stvari samo zatvori granice oduzmi putovnice i da vidis cijukljavine ki misevi

Viganj

Raspala se Jugoslavija zbog velikosrpske politike. Raspast će se i BiH zbog velikobošnjačke politike. Samo molim Boga da ne bude rata.

/ Najnovije