! / Završen sastanak Sebije Izetbegović sa Fortom i Vranićem

05. 04. 2021. u 11:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U zgradi Vlade Kantona Sarajevo danas je održan sastanak ministra zdravstva KS-a Harisa Vranića i direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Izetbegović je na sastanak stigla u tačno zakazano vrijeme, devet sati, noseći dokumentaciju.

Nakon sastanka, obratio se i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto koji je također prisustvovao ovom sastanku te Vranić.

"Sastanak je trajao duže od dva sata. KCUS nije prihvatio naš zaključak, a njihov je bio neprihvatljiv sa naše strane. U narednom periodu se mora uspostaviti bolja komunikacija i KCUS mora prestati biti zatvorena tvrđava", rekao je Vranić.

Forto je rekao da se "nakon njihovog uvjeravanja", tražili da se formira stručno tijelo u koje će ući članovi svih osnivača i suosnivača kako bi se utvrdile sve činjenice, što KCUS nije prihvatio.

Kada je riječ o pismima, navode da postoji samo drugo, ali da se radi o "internoj komunikaciji" te da je tačno.

Forto je rekao da je tražio da uđe i federalna inspekcija u ovu bolnicu, ali je KCUS to odbio.

Podsjetimo, u subotu su se u javnosti pojavila dva pisma, navodno, anesteziologa s KCUS-a u kojima su iznesene teške optužbe na račun kineskih respiratora koji su nabavljeni u procesu preko Srebrene maline, što je kupovina o čijoj zakonitosti odlučuje Sud BiH.

S KCUS-a su demantirali sve navode, u dva navrata.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su danas za portal Radiosarajevo.ba potvrdili da znaju za navode, ali da čekaju da se utvrdi ko je tačno nadležan za provjere - oni ili Tužilaštvo BiH.

Izetbegović nije davala izjave za novinare nakon sastanka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (10)