Izetbegović govorio na konferenciji SDA o viziji BiH 2043. godine: "Imamo državu, imamo sebe"

21
Radiosarajevo.ba
Izetbegović govorio na konferenciji SDA o viziji BiH 2043. godine: "Imamo državu, imamo sebe"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / SDA predstavila viziju BiH do 2043. godine

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uvodnim je obraćanjem otvorio konferenciju "Vizija 2043 - 100 godina moderne državnosti Bosne i Hercegovine" koja se danas, 9. decembra, održava u sarajevskom hotelu Bristol.

Konferenciju, u okviru koje se održavaju tri zasebna panela, organizirali su Senat SDA, Politička Akademija SDA BiH i Asocijacija mladih SDA BiH. 

"Imamo državu, imamo odlučnost da je sačuvamo i hrabrost koju smo nebrojeno puta pokazali. Jednom rječju – imamo sebe. I upravo sebe trebamo cijeniti barem onoliko koliko nas cijene drugi. Recimo dva referentna Amerikanca, koji su obojica dobro znala šta govore.

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Prvi je nedavno preminuli, nama nenaklonjeni Henry Kissinger, koji je u analizi stanja u BiH koju je načinio pred kraj rata konstatovao da su 'Muslimani, uprkos embargu, forimrali strahovit vojni stroj'. I Kissinger je prepoznao 'Čudo bosanskog otpora'. Drugi je Richard Hollbroke i njegova poznata izjava 'Da nije bilo Alije Izetbegovića, ne bi bilo ni Bosne i Herecegovine'.

Obojica su bila neprecizna, jer - nije Armija RBiH bila muslimanska, nije ni samo bošnjačka, ona je bila bosanskoherecegovačka vojska. I nije Alija odbranio Bosnu i Hercegovinu, ali jeste predvodio one koji su 'uprkos embargu na oružje formirali strahovit vojni stroj'. Neprecizno, ali nije ni bitno. Jasno je na koga su mislili. Mislili su na naš narod i njegove vođe", poručio je, između ostalog, lider SDA u svom uvodnom obraćanju.

U našoj fotogaleriji pogledajte ko sve, uz Izetbegovića, gostuje na konferenciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije