Bakir Izetbegović: "SDA neće podržati smjenu ministra Zukana Heleza"

9
L. M.
Bakir Izetbegović: "SDA neće podržati smjenu ministra Zukana Heleza"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović

U Sarajevu se danas održava sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA), a na press konferenciji se obratio predsjednik stranke Bakir Izetbegović.

Podsjetio je da je prošlo godinu dana od formiranja državnog i federalnog parlamenta.

"Sasvim je jasno da se radi o lošem rezultatu. Predstavnički dom FBiH održao je samo sedam redovnih sjednica. U prvoj godini usvojeno je manje zakona nego u dvije sedmice prošlog saziva. Ni Vlada FBiH nema usvojen program rada. Najavljeno je povećanje cijena električne energije. Svjedočimo gubitku radnih mjesta i gašenju pogona", kazao je Izetbegović.

Za njih nema konkurencije: U ovoj državi žive najljepši muškarci

Za njih nema konkurencije: U ovoj državi žive najljepši muškarci

Za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH kazao je da je rezultat rada 10 posto od onog što je obećano.

SDA traži navode od istražnih organa da istraže tvrdnje SNSD-a i SDP-a o navodnoj radikalizaciji i paravojnim kampovima.

"Smatramo ozbiljne izjave ministra Zukana Heleza o postojanju paravojnih kampova u RS. Kad je u pitanju zahtjev za smjenu ministra Heleza, SDA to neće podržati jer smatramo da cijelo Vijeće ministara treba smjenu", naveo je.

Prema njegovim riječima, vlasti nisu učinile ništa za otvaranje pregovora sa Europskom unijom nakon što je Europska komisija prije mjesec dana spustila prag i dala uslovno zeleno svjetlo.

Bakir Izetbegović na press konferenciji
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba: Bakir Izetbegović na press konferenciji

"SDA će na bazi onog što je već usaglašeno, u parlamentarnu proceduru uputiti prijedlog izmjena Izbornog zakona za unapređenje izbornog procesa. Ocjenjujemo lošim rad Federalne vlade. Na pozicije se postavljaju nekompetentni kadrovi iz Trojke, posljedice se već vide", kazao je, a kao primjer naveo Elektroprivredu BiH iz koje su se ranije danas oglasili i kazali da je kompanija u lošem stanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije