Narandžasti meteoalarm: Očekuju se olujni udari vjetra i do 90 kilometara na sat

Radiosarajevo.ba
Narandžasti meteoalarm: Očekuju se olujni udari vjetra i do 90 kilometara na sat
Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Kiša će padati uglavnom u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne, lokalno i u centralnim područjima.

Na planinama će padati i snijeg. Danas u Bosni i Hercegovini vjetrovito. Jako jugo sa olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15°C, u Krajini i sjeveru zemlje i viša maksimalna temperatura zraka.

U Sarajevu pretežno oblačno, povremeno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C.

Nakon velikih snježnih padavina, koje su prvog dana vikenda zahvatile veliki dio Bosne i Hercegovine, na snazi ostaje narandžasti meteoalarm jer nas očekuju jaki vjetrovi, sa orkanskim udarima i do 90 kilometara na sat.

meteoalarm_fhmz_prsc.JPG - undefined

FHMZ BiH

I iz Federalne uprave Civilne zaštite, kao i iz drugih spasilačkih službi, stigla su upozorenja za građane i molbe da u narednim danima, zbog olujnih vjetrova, ograniče svoje kretanje i zaštite svoju imovinu.

Najavljeno je kako će prosječna brzina vjetra iznositi od 60 do 80 kilometara na sat (Sarajevo, Foča, Mostar, Livno i Trebinje), sa udarima od 70 do 90 kilometara na sat u pojedinim dijelovima zemlje (Banja Luka, Tuzla i Bihać).

U BiH u nedjelju su zabilježeni orkanski udari vjetra brzine iznad 118 km/h, dok je na vrhu Bjelašnice zabilježena brzina vjetra od 144 kilometra na sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije