Izborni štab SBB-a: Arapović govorio o izbornim nepravilnostima

Radiosarajevo.ba
Izborni štab SBB-a: Arapović govorio o izbornim nepravilnostima
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Adis Arapović

Šef izbornog štaba Saveza za bolju budućnost Adis Arapović danas je, nakon 19 sati i nakon zatvaranja biračkih mjesta, govorio o izbornim nepravilnostima koje su uočili članovi ove stranke. 

Kako je rekao, navodno su se kupovali glasovi u krugu od 50 metara, bilo je distribucije propagandnog materijala oko biračkih mjesta, sumnjali su u tzv. bugarski voz, a naveo je i kako je u dva do tri slučaja po njihovim prijavama intervenirala i policija.

Naglasio je da je bilo više desetina prijava s terena, a da su oni 20 do 30 uputili Centralna izborna komisija BiH. "Sve ovo baca sjeme sumnje u regularnost procesa, ne kažem da je to presudno, ali očekujemo od CIK-a da se u svom prvom medijskom obraćanju referira na ove slučajeve", rekao je on.

Kazao je kako u 19.30 sati još uvijek nisu zatvorena sva biračka mjesta zbog ogromnih redova koja su se stvorila u posljednja dva sata: "Zašto je to tako, moguća su dva odgovora. Jedan je da su građani u zadnja dva sata masovno odlučili izaći na izbore. Drugi, koji nas djelimično brine, jeste da je neko svjesno ili nesvjesno usporio proces glasanja nadajući se da će ljudi odustati od svog građanskog prava."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije