Izbjegnite gužvu: Do 21 sat zatvoren granični prelaz

Fena
Izbjegnite gužvu: Do 21 sat zatvoren granični prelaz
Arhiv / Ilustracija
U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po suhom kolovozu, uz umjeren promet vozila.

Danas do 18 sati obustavljen je saobraćaj u preticajnoj traci dionice autoputa A-1 Drivuša - Kakanj (od petlje Drivuša do nužnog prelaza). Mole se vozači da na tom dijelu autoputa voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog neophodnih radova u tunelu Ivan na magistralnom putu M-17 Sarajevo - Konjic saobraća se naizmjenično, jednom trakom.  

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvaja se autoput Banja Luka - Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralni putevi: M-17 Jablanica - Mostar, M-17 Buna - Tasovčići, M-4 Banja Luka - Čelinac, M-18 Priboj - Simin Han i M-5 Rakovica - Kobiljača, kao i magistralni putevi na području Gračanice (M-4), Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1). 

Na  graničnim prelazima povremeno je pojačan promet vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 do 40  minuta. Večeras do 21 sat za saobraćaj je zatvoren GP Brčko - Gunja. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje - Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije