RAK o nestanku 300.000 KM iz kase: Uočili smo određene nepravilnosti...

B.T.
RAK o nestanku 300.000 KM iz kase: Uočili smo određene nepravilnosti...
FOTO: Arhiv / Regulatorna agencija za komunikacije

Iz kase Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine nestalo je oko 300 hiljada KM, za sada nepotvrđenim informacijama, za to je odgovorna referentica ove državne institucije.  

Prema našim saznanjima, službenica RAK-a novac nije ukrala odjednom, već je to radila godinama. Navodno, u računovodstvu je sve bilo uredu, jer je ona određene iznose prebacivala na račune po određenim odlukama.

Njen rad,osnosno račune na koje je prebacivala novac, navodno, niko nije provjeravao.

Dodatno, obzirom da RAK ni malo ne oskudijeva novcem, da imaju višak prihoda koji se mjeri u milionima maraka, da imaju novac od određenih projekata, međunarodnih obaveza… nedostatak “manje” sume od 300.000 KM dugo nije uočen.    

U RAK-u za Radiosarajevo.ba potvrđuju da je novac nestao. Kažu da će detaljnije informacije imati po okončanju istrage.

"Regulatorna agencija za komunikacije je uočila određene nepravilnosti u radu zaposlenika, te je preduzela odgovarajuće mjere. Agencija je pokrenula disciplinski postupak, obavijestila istražne organe i predmet poslala u nadležno tužilaštvo. S obzirom da je istraga u toku, Agencija u ovom trenutku nije u mogućnosti davati više informacija. Više informacija Agencija će imati po okončanju istrage", rečeno nam je u RAK-u. 

U ovom slučaju nadležno je Tužilaštvo BiH.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije