Istočno Sarajevo u nedjelju daje podršku - Donaldu Trumpu

Radiosarajevo.ba
Istočno Sarajevo u nedjelju daje podršku - Donaldu Trumpu
Donald Trump ili Hillary Clinton – ko će postati lider jedne od najjačih zemalja svijeta, znat ćemo 8. novembra.

Velika se rasprava vodi o tome ko bi trebao pobijediti – ne samo u Sjedinjenim Američkim Državama već i u cijelom svijetu, a na najslavniju predizbornu kampanju nije ostala imuna ni Bosna i Hercegovina.

Jučer smo objavili vijest kako se u Sarajevu pojavila inicijativa jednog dijela građana koji pozivaju na masovni skup podrške Hillary Clinton – u subotu, 22. oktobra u Sarajevu.

Skup podrške trebao bi biti održan ispred sarajevske Katedrale, a kako se navodi u saopćenju ove grupe građana, „cijeli skup organiziran je u cilju podrške onima koji su BiH podržavali onda kada je njenim stanovnicima pomoć bila prijeko potrebna“. "Njene poruke mira, riječi podrške i nastojanja da svjetskoj političkoj sceni približi BiH ne trebamo zaboraviti i zato neka ovo bude naša ruka prijateljstva za prijatelja naše zemlje. Budimo Sarajevo kakvo jesmo i još bolje", stoji u pozivu koji je upućen svim građanima BiH.

Danas, pak, Facebookom kruži poziv na „event“ koji bi se trebao odigrati u nedjelju, u Istočnom Sarajevu, gdje nekolicina građana želi održati skup podrške Donaldu Trumpu... Skup podrške, kako je najavljeno, mogao bi se odigrati u Parku Gavrila Principa u Istočnom Novom Sarajevu, u 18 sati. Ne opisuje se zašto, ali je poziv ilustriran Trumpovom slikom i rečenicom kako se "izvinjava Srbija".

Dakle, pored toliko problema u našoj zemlji, građani Bosne i Hercegovine će na ulice izaći kako bi učestvovali u predizbornoj kampanji u Sjedinjenim Američkim Državama...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije