I u Sarajevu će biti održan skup podrške za Hillary Clinton

Radiosarajevo.ba
I u Sarajevu će biti održan skup podrške za Hillary Clinton
Sve oči svijeta uperene su ovih dana u naslove američkih medija, koji sve revnosnije prenose informacije u vezi sa kampanjama za predstojeće predsjedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama.

Još svega 20 dana je ostalo do konačne odluke građana SAD-a, koji će se odlučiti da li će ih u naredne četiri godine predvoditi Hillary Clinton ili Donald Trump. Mnogo je polemike oko toga ko bi trebao biti izabran na ovu funkciju, te o tome raspravljaju i u cijelom svijetu, podržavajući jednog ili drugog kandidata.

Upravo tako se i u Sarajevu pojavila inicijativa jednog dijela građana, koji su cijelu javnost u BiH pozvali da im se u subotu, 22. oktobra, pridruže na skupu podrške Hillary Clinton. Skup podrške će biti održan ispred sarajevske Katedrale, a kako se navodi u saopćenju ove grupe građana, cijeli skup organiziran je u cilju podrške onima koji su BiH podržavali onda kada je njenim stanovnicima pomoć bila prijeko potrebna.

Ovim povodom kreirana je i facebook stranica "Sarajevo Votes Clinton" koja za cilj ima pružanje podrške kandidatkinji za poziciju predsjednika SAD-a, na kojoj su ispisane poruke mira i tolerancije.

"Njene poruke mira, riječi podrške i nastojanja da svjetskoj političkoj sceni približi BiH ne trebamo zaboraviti i zato neka ovo bude naša ruka prijateljstva za prijatelja naše zemlje. Budimo Sarajevo kakvo jesmo i još bolje. Naša podrška je mala, ali se daleko čuje. Sarajevo za Clinton, za civilizaciju i društvo kakvo smo uvijek branili zajedno s američkim narodom", stoji u pozivu koji je upućen svim građanima BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije