Uskoro kraj radova: Rekonstrukcije pločnika ispred Predsjedništva BiH

Radiosarajevo.ba
Uskoro kraj radova: Rekonstrukcije pločnika ispred Predsjedništva BiH
/ Foto: Općina Centar
Od 10. augusta – kada su započeli radovi na rekonstrukciji pločnika u Ulici Maršala Tita ispred glavnog (svečanog) ulaza u zgradu Predsjedništva BiH – radnici su uklonili kompletnu oštećenu asfaltnu i betonsku podlogu.

Nakon podizanja kompletne nosive konstrukcije duž cijele dionice između ulica Musala i Reisa Džemaludina Čauševića postavljena je nova tamponska podloga, izgrađen sistem za regulaciju oborinskih voda, te postavljena armirano-betonska podloga.

Prema riječima Đenite Bogunić Kešelj, šefice odsjeka za komunalne poslove u Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar, završetak radova očekuje se u narednih desetak dana.

Finansijeri projekta su Općina Centar i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo, koji su zajednički izdvojili 363.000 maraka.

Kako je zgrada Predsjedništva BiH nacionalni spomenik, prije početka izvođenja radova tokom prikupljanja potrebne dokumentacije pribavljeno je pozitivno stručno mišljenje Zavoda za zaštitu spomenika koji je u sastavu Federalnog ministarstva za kulturu i sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije