Islamska zajednica u BiH apeluje na sve odgovorne da hitno nađu rješenje za FTV

9
Radiosarajevo.ba
Islamska zajednica u BiH apeluje na sve odgovorne da hitno nađu rješenje za FTV
Foto: Islamska zajednica / Islamska zajednica u BiH

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini je zabrinuta prekidom produkcije i emitiranja programa RTV Federacije BiH.

Kako se navodi u saopćenju za javnost Ureda za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u BiH, uloga javnog servisa u svakoj slobodnoj i demokratskoj državi i društvu je od presudne važnosti.

"Svi akteri javnog i političkog života trebali bi rješavanje dugogodišnjih problema u funkcionisanju javnog RTV sistema staviti u vrh svojih prioriteta.

Užas u BiH: Otac i sin kosom napali policajca i nanijeli mu teške povrede

Užas u BiH: Otac i sin kosom napali policajca i nanijeli mu teške povrede

Vjerske zajednice pa tako i Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini kao aktivan dio društva ima interes u funkcionisanju profesionalnog i nezavisnog javnog medijskog servisa, te još jednom apeluje na sve odgovorne da hitno iznađu rješenja i omoguće nesmetan rad, kako FTV BiH, tako i drugih javnih servisa", dodaje se u saopćenju.

Podsjetimo, gledaoci Federalne televizije u srijedu, 8. maja, umjesto redovnog jutarnjeg programa naišli su na testnu sliku. Rukovodstvo BHRT-a je ispunilo svoje prijetnje najavljujući prekid produkcije i emitiranja programa RTV Federacije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije