Sindikat radnika u BHRTu: 'Problem nije riješen, tražimo da se pronađe sistemsko rješenje'

2
FENA
Sindikat radnika u BHRTu: 'Problem nije riješen, tražimo da se pronađe sistemsko rješenje'
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Samostalni sindikat radnika u BHRT

Samostalni sindikat radnika u BHRTu pozdravlja napore Elektroprivrede BiH i pomake na rješavanju prikupljanja RTV takse na području Federacije BiH i što je na taj način ispunjen uslov da se na martovskim računima nađe RTV taksa.

"Međutim, upozoravamo da problem nije riješen. Ponavljamo, tražimo da se pronađe sistemsko rješenje i potpiše ugovor kojim će se osigurati povećanje plaće, toplog obroka, uplata doprinosa i poboljšanje uslova rada.

Pozivamo sve odgovorne, na odgovornost prema uposlenicima Javnog servisa BiH. Gospodo, po ko zna koji put ponavljamo vam, dobro razmislite, u pitanju je egzistencija oko 800 uposlenih od kojih 60 posto prima plaću od 600 do 900 KM. Ta sredstva su socijalna davanja, za režije i lijekove a ne za život dostojan čovjeka", naglašavaju iz Samostalnog sindikata radnika u BHRTu.

IGK: Želje Vučića, Dodika i ruskih lobista o rezoluciji o genocidu neće se ostvariti u Kanadi

IGK: Želje Vučića, Dodika i ruskih lobista o rezoluciji o genocidu neće se ostvariti u Kanadi

Kako upozoravaju iz Sindikata u saopćenju za javnost, ako im ne budu povećana primanja, iskoristit će sve zakonske mogućnosti koje im stoje na raspolaganju kako bi osigurali članovima Sindikata prvenstveno, i svim uposlenicima da dobiju konačno povećanje osnovnog životnog standarda zasluženo, od svog rada.

"Imamo podršku građana, naših kolega novinara, sindikalaca iz zemlje i regije, Evropske i međunarodne federacije novinara i medijskih radnika", saopćeno je iz Samostalnog sindikata radnika u BHRTu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije