Islamska zajednica pomaže migrante: Donacija Merhametu osigurala 8.200 obroka

Anadolija
Islamska zajednica pomaže migrante: Donacija Merhametu osigurala 8.200 obroka

Donacija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini od 30.000 konvertibilnih maraka (KM) omogućila je Muslimanskom dobrotvornom društvu "Merhamet" pripremu i podjelu 8.200 obroka za migrante u Unsko-sanskom kantonu (USK), prije svega onima koji su smješteni na Vučijaku, kao i migrantima koji su se našli na proputovanju kroz Tuzlu

Zbog velikog migrantskog vala u USK, Regionalni odbor "Merhameta" Bihać je od ukupne donacije Islamske zajednice u BiH dobio 25.000 KM, od čega je pripremio 6.500 obroka koje je svakodnevno dijelio migrantima. 

Istovremeno, Regionalnom odboru "Merhameta" Tuzla preraspoređeno 5.000 KM, što je omogućilo pripremu i podjelu oko 1.700 obroka. 

"Počastvovani smo što je Islamska zajednica i ovoga puta ukazala povjerenje 'Merhametu' i što smo opet zajedno pomogli migrantima koji su svoje privremeno utočište našli u našoj zemlji. Značajna pomoć Islamske zajednice od 30.000 KM omogućila je 'Merhametu' da obezbijedi hranu za sirijske izbjeglice i migrante. Na taj način, Islamska zajednice u BiH i 'Merhamet' su zajedno nastojali da migrantima i izbjeglicama koliko-toliko olakšamo život. Zahvaljujem se Islamskoj zajednici na povjerenju i raduje nas što je naša saradnja svakim danom sve tješnja i jača", izjavio je predsjednika te organizacije Kenan Vrbanjac.

Krajem maja je u Sarajevu potpisan ugovor o donaciji finansijske pomoći u iznosu od 30.000 KM, koju je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini uručila humanitarnoj organizaciji "Merhamet" za ishranu izbjeglica i migranata koji se nalaze u BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije