Inspektor Nermin Šehović o nestanku snimaka iz istrage slučaja “Dženan Memić”

6
Radiosarajevo.ba
Inspektor Nermin Šehović o nestanku snimaka iz istrage slučaja “Dženan Memić”
Printscreen / Scena sa gostovanja na Face TV-u

Nermin Šehović, uposlenik Federalne uprave policije (FUP), predsjedavajući Ad hoc tijela kojeg je imenovala Skupština Kantona Sarajevo za slučaj “Dženan Memić”, gostovao je na Face televiziji gdje je govorio o propustima u istrazi o stradanju Memića.

"Dođe jedna ekipa i pregleda snimke. Oni naprave zapis, zabilješku šta se vidi na tim snimcima. Onda nakon nekog vremena dođe druga ekipa, policijska. I vide da ima nešto bitno na tim snimcima. Nakon toga, ne izuzmu snimke kako treba. I onda vrijeme učini svoje i na tim snimcima odjednom nema to što je bitno", pričao je Šehović.

U studiju je bio i advokat porodice Memić, Ifet Feraget.

Na pitanje ko je učestvovao u ometanju istrage u slučaju “Memić”, Feraget je rekao:

"Dovoljno je reći da se radi o policajcima, tužiocima i doktorima. Doktorima koji su se bavili vještačenjima Alise Mutap. Znaju se sva tri imena, Dželilović, Alajbegović i Sabljić. Oni su proveli timska vještačenja. Prvo vještačenje s doktorom Kučukalićem na čelu je isključilo amneziju. Drugo timsko vještačenje su trebali provesti ljudi koji sjede u Upravi KCUS-a. Postavlja se pitanje zašto se traži vještačenje s KCUS-a. U medicinskoj dokumentaciji nema ni potresa mozga, što znači nema ni amnezije", rekao je Feraget, koji je podvukao da je Dženana Memića ubio jedan iz grupe, šipkom, bejzbol palicom… te da zaštićeni svjedok zna ko je ubica!

Gost u studiju je bio i Dino Osmankadić, vještak MUP-a KS koji je rekao "da je sam tražio da gostuje u emisiji".

Podvukao je da se njegovo ime spominje na pojedinim portalima gdje je označen kao “nečasni stvor”, koji je pokušao zataškati i prikiti ubistvo Dženana Memića.

Nakon emisije na Facebooku se oglasila Arijana Memić, sestra ubijenog sarajevskog mladića Dženana Memića, koja je u svojoj objavi prazvala upravo Osmankadića.

Ona je na ovoj društvenoj mreži dala kratak komentar koji prenosimo u cijelosti:

"Dino Osmankadić, kojeg ste imali priliku večeras gledati a malo manje slušati na FACE-u, je bio načelnik odsjeka za krim tehniku i forenziku MUP-a KS u vrijeme kada je ubijen moj brat Dženan Memić.

Nakon što je obavljena obdukcija, Dino Osmankadić je krim tehničaru javio da se radi o ubistvu.

Dino doš'o da vidi...".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije