Inspekcija na terenu: Izmještanje migranata iz napuštenih objekata

0
AA
Inspekcija na terenu: Izmještanje migranata iz napuštenih objekata
FOTO: AA / Migranti sve više okupiraju napuštene objekte

U protekla dva dana Služba za poslove sa strancima preduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata u užem području grada Bihaća i izmještanje migranata iz napuštenih objekata u privremeno šatorsko naselje "Lipa".

Inspektori Službe za poslove sa strancima su izvršili kontrolu u šest napuštenih i devastiranih objekta u užem području grada Bihaća u kojima su zatečena 83 migranta.

Služba je navedene migrante iz napuštenih objekata izmjestila u privremeno šatorsko naselje "Lipa", gdje će biti izvršen medicinski pregled, identifikacija i registracija, te će biti smješteni u preventivnu izolaciju unutar privremenog šatorskog naselja.

Prilikom provođenja ovih aktivnosti, inspektori za strance su među migrantima identifikovali tri maloljetnika bez pratnje, nakon čega su informisali i uključili Centar za socijalni rad radi određivanja staratelja i provođenja daljih aktivnosti u cilju njihove zaštite i zbrinjavanja.

Služba za poslove sa strancima će u narednom periodu intenzivirati provođenje operativnih aktivnosti u užem području grada Bihaća, te će se izmještanje migranata provoditi u skladu sa raspoloživim smještajnim kapacitetima u privremenom šatorskom naselju "Lipa".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije