Stravični snimci iz Bihaća: Migranti zvjerski pretučeni, uhapšen državljanin BiH

13
N. Ka.
Stravični snimci iz Bihaća: Migranti zvjerski pretučeni, uhapšen državljanin BiH
PrtScr / Bihać

Na društvenim mrežama objavljen je snimak stravičnog premlaćivanja migranata u Bihaću.

Portal Radiosarajevo.ba neće objaviti ovaj snimak zbog izrazito uznemirujućih scena napada, te eksplicitnog rječnika i prijetnji - ukratko, na snimku se vidi više osoba, vjerovatno bh. državljana, kako uz prijetnje na našem i engleskom jeziku, zvjerski udaraju migrante, rukama, nogama, palicama...

Sve je snimljeno i objavljeno na društvenim mrežama.

"8. februara dobili prijavu u 14 i 20 minuta iz Doma zdravlja u Bihaću, koji su prijavili da se kod njih nalaze dva strana državljana koji imaju povrede. Radilo se o licima 17 i 26 godina iz Pakistana. Premješteni su u kantonalnu bolnicu gdje su im konstatovane teže tjelesne povrede.

Nakanadno se obratilo još jedno lice, strani državljanin iz Pakisatana, kojem su također dijagnosticirane teže tjelesne povrede", kazao je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić za portal Radiosarajevo.ba.

Slobode je lišeno jedno lice, bh. državljanin koji je rođen 1986. godine, iz Bihaća, koji je ispitan na okolnosti ovog događaja.

"Snimak se pojavio jučer. Bit će analiziran i radi će se na identificiranju ostalih lica. Prema do sada prikupljenim podacima, ovaj događaj se veže za dešavanja od 7. februara u 3 sata ujutro. Kada je došlo do tuče između pet bh. državljana i najmanje 4 ili 5 migranta, u kojima je jedan bh. državljanin, 24-godišnjak zadobio teške tjelsne povrede", kazao je Šiljdedić.

Iz policije su nam kazali da se u toku istražnih radnji došlo do činjenica da se možda radi o osveti za ono što se dogodilo par noći prije.

Istraga je u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije