Saopćenje / Imamović: Glasajte za Bećirovića, u borbi za pravednu državu BiH

05. 10. 2018. u 13:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 156

Svoj glas i javnu podršku dajem prof. dr. Denisu Bećiroviću,  jer je on velika prilika za državu Bosnu i Hercegovinu. Građani Bosne i Hercegovine trpe dugogodišnju krizu i ovako više ne može. Ljudima je dosadilo čekanje na istinske promjene i mnogi odustaju i napuštaju zemlju. Denis Bećirović je garant istinske i kvalitetne promjene. Jedino je on dokazao da zna i može okupljati ljude iz različitih političkih opcija oko kapitalnih pitanja za državu Bosnu i Hercegovinu. Takvi ljudi su nam danas potrebniji više nego ikada.

To je kazao gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je u svom saopćenju podržao prof. dr. Denisa Bećirovića u izboru za člana Predsjedništva BiH.

Saopćenje Imamovića prenosimo u cijelosti: 

"Javno pozivam građane da ne glasaju za one kandidate koji su već bili članovi Predsjedništva BiH i nisu napravili nikakve konkretne rezultate. Bila bi velika greška podržati one kandidate koji su sami sebe kandidirali za ovu časnu funkciju. Denis Bećirović nije ni nalik na takve kandidate, kao ni na dosadašnje članove Predsjedništva BiH. U odnosu na mnoge dosadašnje članove Predsjedništva, Bećirović ima, danas rijetke, vrline, kao što su poštenje, najviši stepen obrazovanja, ozbiljnost, predanost poslu, znanje i odvažnost. Dokazani je antifašista i nenacionalista. Bećirović je dokazao da ima snažan karakter i da nije i neće biti sluga nikome, osim državi Bosni i Hercegovini i njenim građankama i građanima. On, jednostavno, živi Bosnu i Hercegovinu. Smatram ga ubjedljivo najboljim i jedinim autentičnim kandidatom svih građanskih stranaka za člana Predsjedništva BiH, bez obzira da li se radi o kandidatima iz reda bošnjačkog, hrvatskog ili srpskog naroda.

Izbor Denisa Bećirovića u Predsjedništvo BiH je posebno važan za Bošnjake, kao najmnogoljudniju naciju, jer su Bošnjaci do sada za člana Predsjedništva BiH uvijek imali predstavnike jednonacionalnih stranaka. Vrijeme je da najmnogoljudnija nacija pokaže da je tolerancija najviši stupanj ljudske moći i da najmnogoljudnija nacija izabere člana Predsjedništva BiH iz višenacionalne stranke, iz stranke svih nacija, kojeg će uvažavati pripadnici svih naroda i svi građani Bosne i Hercegovine. Vrijeme je da imamo člana Predsjedništva BiH koji će na jednak način zastupati sve građane ove zemlje i biti predsjednik za sve nas.

Denis Bećirović je čovjek koji predvodi probosanske snage u borbi za pravednu državu Bosnu i Hercegovinu. Nasuprot nacionalističke politike razdvajanja pojavljuje se inkluzivna politika koju predvodi Denis Bećirović. Politika koju on zastupa predstavlja novi kvalitet na političkoj sceni Bosne i Hercegovine i može biti osnova za stvaranje snažnog probosanskog fronta. Denis Bećirović je potpuna suprotnost nacionalističkom diskursu, kojeg su uspostavile i baštine nacionalističke elite. Pobjeda tog koncepta i Bećirovića na predstojećim izborima za Predsjedništvo BiH predstavljala bi nadu i podsticaj da su moguće promjene u Bosni i Hercegovini. Odluku, da li žele promjene ili će dati podršku razarajućim politikama i različitim klero-nacionalizmima, koje ništa dobro nisu donijele građanima, građani će imati priliku da donesu na predstojećim izborima na kojima će moći dati svoj glas za promjene", navodi se u saopćenju gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića

NEMA KOMENTARA