Nikšić: Zbog sukoba SDA i HDZ nema biračkih odbora u Čapljini, Travniku i Mostaru

K. S.
Nikšić: Zbog sukoba SDA i HDZ nema biračkih odbora u Čapljini, Travniku i Mostaru
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Nikšić: SDP BiH vodio korektnu preizbornu kampanju

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu izjavio je da ima saznanja da neće biti izbora Čapljini, Mostaru i Travniku jer nisu imenovani birački odbori.

Nikšić navodi da je vrlo vjerovatno u pitanju "sukob SDA i HDZ-a" oko podjele biračkih odbora.

"Na ranijih nekoliko izbora SDA i HDZ su dogovarali na kojim biračkim mjestima da kradu glasove, a izgleda sada su se posvađali oko trgovine biračkim odborima. Drugo ne znam šta bi moglo biti", ocijenio je predsjednik SDP-a BiH.

Nikšić apeluje i na druge političke stranke da obrate pažnju oko novonastale situacije sa biračkim odborima, jer kako kaže, vladajućim strankama je cilj ostati na vlasti po svaku cijenu.

Podcrtao je da je bilo prijetnji otkazima radnicima državnih preduzeća i da su oni ucjenjivani da moraju glasati za određene stranke. 

"To je krivično djelo. Svako kome je zaprijećeno otkazom ili drugim oblikom pritisaka slobodno se može obratiti lično meni ili SDP-u, ja ću ga zaštiti i podnijeti krivične prijave protiv osoba koje su prijetile", kaže Nikšić.

Govoreći o izbornoj kampanji, predsjednik SDP-a BiH zaključio je da je SDP ponudio najbolje kandidate koje je imao i jedini je ponudio plan za obnovu zemlje kojeg je nazvao Plan 10.

"Naši kandidati vodili su jednu korektnu izbornu kampanju u kojoj nisu vrijeđali kandidate drugih političkih stranaka. Mi smo se fokusirali i isključivo govorili o svom Planu 10", napomenuo je Nikšić.

Pozvao je birače u BiH da izađu na izbore i da glasaju, jer upravo njihov glas može presuditi u promjeni vlasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije