Ibrahim Hadžibajrić: Pretresena zgrada Općine, uhapšene dvije osobe

Anadolija
Ibrahim Hadžibajrić: Pretresena zgrada Općine, uhapšene dvije osobe
AA / Ibrahim Hadžibajrić
Načelnik sarajevske Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić potvrdio je kako su policijski službenici u okviru akcije "Pravda" jutros pretresli dvije kancelarije u zgradi Općine.

"Policijski službenici pretresli su dvije kancelarije Službe za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar i stambene poslove. Uhapšeni su jedan službenik ove Službe i jedan bivši zaposlenik, koji je sada u penziji", rekao je Hadžibajrić.

On je dodao da su ove dvije osobe privedene u privatnim stanovima, a ne u službenim prostorijama.

"Ovi pretresi događaju se u svim sarajevskim općinama osim u Novom Gradu, gdje su bili prije nekoliko dana", rekao je Hadžibajrić.

Akcija "Pravda" od jutros se provodi po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo na više od 60 lokacija u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. U zajedničkoj policijskoj akciji učestvuju pripadnici Federalne uprave policije, MUP-a RS-a i USKOK-a u Hrvatskoj.

Očekuje se lišavanje slobode više desetaka osoba, a prema dosadašnjim informacijama, uhapšeni su Alija Delimustafić, bivši ministar za unutrašnje poslove RBiH i Juso Škrijelj, nekadašnji pratilac prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije