U nastavku akcije "Pravda" uhapšen i advokat Emir Karača

E. H.
U nastavku akcije "Pravda" uhapšen i advokat Emir Karača
Velika policijska akcija „Pravda“ koja se prema nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo provodi na preko 40 lokacija u BiH i 20 lokacija u Hrvatskoj i dalje je u toku, a broj uhapšenih konstantno raste sa svakim novim pretresom.

Kako nezvanično saznaju novinari portala Radiosarajevo.ba, u centru Sarajeva uhapšen je i sarajevski advokat Emir Karača, a priveli su ga službenici Federalne uprave policije. Karača je izveden iz svoje advokatske kancelarije, a zatim i odveden u zgradu FUP-a na saslušanje.

Detalji koji bi objasnili zbog čega je uhapšen Karača nisu još poznati, te će vjerovatno u toku dana javnost biti upoznata o čemu je riječ, ali se njegovo hapšenje povezuje s drugim osobama koje se sumnjiče za organizirani kriminal i zloupotrebu položaja.

Doznaje se i da je u toku ove akcije, prema nalogu Tužilaštva KS-a, planirano hapšenje 20 osoba, koje se dovode u vezu s istim krivičnim djelima, a već ranije u akciji uhapšeni su bivši ministar za unutrašnje poslove RBiH, Alija Delimustafić i Juso Škrijelj

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije