I Vukanović odbio poziv Trojke: "Birali su Dodika i HDZ, neka se s njima dogovaraju. Sretan im put"

11
Radiosarajevo.ba
I Vukanović odbio poziv Trojke: "Birali su Dodika i HDZ, neka se s njima dogovaraju. Sretan im put"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nebojša Vukanović

Stranke "Trojke" sazvale su za ponedjeljak, 29. januar, u Sarajevu, sastanak predstavnika svih parlamentarnih političkih stranaka, uključujući i opozicione, na državnom nivou radi razgovora o izmjenama Ustava BiH.

Sastanak će biti održan u Parlamentarnoj skupštini BiH, a poziv su već odbili SDA, SDS, PDP, DF, NES i Stranka za BiH.

I Nebojša Vukanović, predsjednik liste "Za pravdu i red", odbio je učešće na ovom sastanku navodeći da ne žele učestvovati u farsi.

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

"Sve je neozbiljno pripremljeno, nema radnog dokumenta i ne može se tek tako razgovarati o izmjenama Ustava i otvorenim pitanjima. Konaković, Nikšić i Forto sastaju se sa svojim koalicionim partnerima, redovno s Dodikom i Čovićem, SNSD i HDZ u kafanama, privatnim kućama i objektima. Druže se, dogovaraju, raspodjeljuju 100 miliona od javnih nabavki i budžeta, po kafanama kao neki nakupci i mi ne želimo učestvovati u toj farsi", rekao je Vukanović na konferenciji za medije.

Navodi da ih sranke 'Trojke' žele iskoristiti te žele da ih oni "izvlače iz blata".

"Jasno je da oni žele da nas iskoriste i da ih mi izvlačimo iz blata u koje su sami upali i to kao, oni se trude da mijenjaju Ustav, da otvore evropski put, ali oni su birali Dodika i HDZ za partnere i sad njima treba da trasiraju svoj put koji su krenuli, a da ne zovu nas koji ne želimo da učestvujemo u zloupotrebama i kriminalu, da budemo njima neka moneta za potkusurivanje i da nas zloupotrebljavaju, da dajemo neki privid legitimiteta njihovim sramnim kafanskim dogovorima. Do sad su se dogovarali s Dodikom i Čovićem, neka nastave dalje, srećan im put", rekao je Vukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije