Albin Zuhrić tvrdi: "Konaković ima sve manje podrške od ostatka Trojke, pa čak i u NIP-u"

12
Radiosarajevo.ba
Albin Zuhrić tvrdi: "Konaković ima sve manje podrške od ostatka Trojke, pa čak i u NIP-u"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Albin Zuhrić

Predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte i delegat u Domu naroda FBiH Albin Zuhrić oglasio se danas, 26. januar, s komentarom na političke poteze koje vuče Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova naše zemlje i lider Naroda i pravde.

Podsjetimo, veliku buru u javnosti podigao je navodni dogovor koji je Trojka (SDP, NiP i Naša stranka) postigla s HDZ-om i SNSD-om, a tiče se izmjena izbornog zakona. Reagirali su mnogi, a posebno 'vrelo' je na relaciji NIP i Demokratska fronta (DF).

Konaković je, naime, jučer optužio lidera DF-a i člana Predsjedništva Željka Komšića da je tražio da pregovori BiH za priključenje Europskoj uniji (EU) ne budu otvoreni! Komšić mu je odgovorio da je sve 'bolesna laž', a danas je Konaković replicirao s 'pokaži da si i dalje patriota'.

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Do sudara došlo usljed preticanja

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Do sudara došlo usljed preticanja

U sve se sad uključio i Albin Zuhrić koji tvrdi sljedeće:

"Konakoviću nisu problem Dodik i Čović, koji žele državnu imovinu, gašenje Suda, razvlašćivanje države, izborni zakon po kojem će jedan narod vrijediti još manje nego do sada, ne, on se dva dana bavi Komšićem kao najvećim problemom BiH."

Zanimljivo, zaključuje Zuhrić, "međutim da za svoje posljednje ludilo i katastrofalne izjave ima sve manje podrške iz ostatka Trojke, pa čak i iz vlastite partije".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije