Komšić odgovorio Konakoviću: To je bolesna laž!

37
Radiosarajevo.ba
Komšić odgovorio Konakoviću: To je bolesna laž!
Foto: Photojoiner / Željko Komšić i Elmedin Konaković

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte (DF), Željko Komšić, oštro je večeras odbacio tvrdnje ministara vanjskih poslova BiH i predsjednika stranke Narod i Pravda (NiP) Elmedina Konakovića da je od visokih zvaničnika Europske unije, navodno, tražio da pregovori BiH za priključenje Europskoj uniji (EU) ne budu otvoreni!

"To je laž, i izgleda jedino sredstvo koje mu je preostalo. Ipak previše je svjedoka sa tog sastanka za tako providnu laž. Ali, to je tako dječja laž, ili još gore, bolesna laž!", kazao je Komšić.

Mediji su večeras prenijeli informaciju da je Konaković govorio na tribini NiP-a koja je održana u Novom Gradu, gdje se osvrnuo i na posljednje sastanke u Sarajevu na visokoj razini.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

"Želim vas podsjetiti da smo mi, kada se otvorila prilika da BiH napravi jedan iskorak, bili spremni otići u Neum iako smo znali da je to politički rizik. Tada smo pokazali istinski da nam je država BiH važnija od stranke ili bilo kojeg ličnog benefita. Provjerio sam i dobio potvrdu sa više strane da je sam Željko Komšić na sastanku sa nizozemskim premijerom Rutteom u Predsjedništvu BiH tražio da EU ne otvori pregovore sa BiH. To je ta razlika između nas i njih, zamislite jednog lidera koji kaže nemojte s nama otvoriti pregovore" kazao je Konaković.

Dodao je da bi i "SDA i DF sigurno bili spremni na različite ustupke i političku trgovinu da bi osigurali benefite za sebe ili pak osigurali da kadrovi ovih stranaka koji su danas u pritvoru izađu na slobodu", prenosi N1.

Podsjetimo, predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen i premijer Nizozemske Mark Rutte posjetili su Predsjedništvo BiH gdje se razgovaralo o evropskom putu zemlje, dok je premijer Hrvatske Andrej Penković izazvao skandal odbijajući da posjeti čelnu bh. instituciju zbog predsjedavajućeg Komšića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (37)

/ Povezano

/ Najnovije