Poruke / I Nezavisni blok traži ostavku Sebije Izetbegović: KCUS je postao opasno mjesto

19. 11. 2019. u 11:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 268

Povodom narušenog ukupnog zdravstvenog sistema, a naročito na KCUS, Nezavisni blok traži ostavku najodgovornije osobe - generalne direktorice Sebije Izetbegović.

“Nakon što su pedijatri sa Pedijatrijske klinike KCUS uputili otvoreno pismo javnosti povodom nedavnih događaja u ovoj ustanovi i odbijanja liječenja bolesnog djeteta pokusavajući tako na ponižavajući način opravdati ono što se ne može opravdati, postalo je potpuno jasno da je KCUS na čelu sa Sebijom Izetbegović opasno mjesto kako za pacijente, tako i za ljekare”, navodi se u saopćenju Nezavisnog bloka.

Dodaje se da ostavka generalne direktorice Izetbegović je jedini način da se pomogne pacijentima i vrati pogaženo dostojanstvo ljekarima.

“Ovakvo vođenje najveće i najvažnije zdravstvene institucije u našoj zemlji samo je simbol bahate, nesposobne i nepotističke vlasti koja je sve svoje neistomišljenike otjerala, a umjesto struke uvela je podaništvo kao glavni argument opstanka, djelovanja i napredovanja na KCUS-u. Jedino nova i odgovornija uprava može stabilizirati ovakvo stanje i vratiti struku, profesionalizam, kao i osnovu zadaću - najbolju moguću brigu i njegu za pacijente”, poručili su.

NEMA KOMENTARA