Konaković poručio KCUS-u: Jedina istina je da se ljekari "nisu uklopili" u sistem

Radiosarajevo.ba
Konaković poručio KCUS-u: Jedina istina je da se ljekari "nisu uklopili" u sistem
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i predsjednik Naroda pravde Elmedin Konaković je opet komentarisao dešavanja na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu koja su uslijedila nakon napada na ljekara Edu Hasanbegovića. Oglasio se preko Facebooka.

"Meni to niko nije pričao. Lično sam bio te noći na Pedijatrijskoj klinici kad smo kupovali lijek za kćerku mog prijatelja i kupili toplomjer jer su na tom odjeljenju bilasamo dva, a bilo je mnogo djece. Nisam nijednu riječ rekao na ljekare, na uslugu. Ti su uplašeni ljudi bili divni. Govorio sam o menadžemntu, istom ovom koji kaže da nijedan ljekar ne želi da liječi bolesnu djevojčicu čiji je otac napravio incident. Mnogo doktora sa Pedijaterije poznajem lično i znam da to ne može biti tačno", napisao je.

Skandal na KCUS-u: Šefu Klinike za pedijatriju prijetio pištoljem

Tvrdi da su se njegove reakcije o tom događaju odnosile na menadžment za koji je istakao da povećava kiriju ustanovi koja se brine o starim, iznemoglim, dementim pacijentima i prijeti deložacijom.

Menadžment ove zdravstvene institucije je optužio da je zatvorio parking kod Pionirske doline dodavši:

"Drži ga zatvorenim mjesecima da slučajno ne bi kantonalna firma zaradila koju marku i tako izloži hiljade posjetilaca, roditelja, problemu pakringa i kaznama koje policija piše".

Zatim je Konaković naglasio sljedeće:

"Čitam danas kako na velikom svjetskom kongresu ortopeda u istnabulu govori jedan ljekar iz Bosne i Hercegovine Ismet Gavrankapetanović. Ako vam ne daj Bože zatreba čovjek kojeg cijeli svijet cijeni, ako zatreba vašim najbližim operacija koju on treba da uradi, možete opet u Istanbul, ako imate novca ili ako skupite sadaku onako kako desetine maših mališana skuplja ovih dana."

Štrajk na KCUS-u: Dr. Hasanbegović objasnio kako mu je prislonjen revolver na vrat

Onda se ponovo osvrnuo na upravu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu poručivši da ne dozvoljava Gavrankapetanoviću da radi operacije na ovoj instituciji kao ni:

"Maksiću, Tanoviću, Biščeviću, Bećirbegoviću. Kaže menadžemnt da se 'nisu uklopili' u sistem. To je jedna d rijetkih konstatacija sa kojom se slažem jer ove ljude poznajem. Oni se sigurno nisu uklopili u ovakav sistem kakav su kreirali na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Preko 150 vrsnih ljekara se nije uklopilo. Njih uglavnom tražimo kad zagusti. Dizdarevića, Kacilu, Zeliju, Veliju, Pandura..."

Gačanović: Smajlović nije upotrijebio revolver, kćerci mu je trebala terapija

Konaković je u svom obraćanju istakao i druge zamjerke na rad najveće i najznačajnije insitucije u Bosni i Herceogovini.

Obraćanje je uslijedilo nakon rata saopštenjima između direktorice Kliničkog centra Sebije Izetbegović i Stranke demokratske akcije (SDA), s jedne strane, i Socijaldemokratske partije (SDP), s druge strane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije