! / I ministrica Bisera Turković reagirala na izjavu Benjamina Netanyahua

16. 05. 2021. u 15:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 402

Povodom objave izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković poručila je kako „država Bosna i Hercegovina podržava samo mir i napore za postizanje pravednog rješenja za Palestinu i Izrael".

"Nikakvo nasilje ne vodi trajnom miru i stabilnosti. Naprotiv. Pozivamo i podržavamo hitni prekid napada u kojima stradaju nevini", istaknula je ministrica te zaključila:

"Bosna i Hercegovina podržava rješenje koje uključuje dvije države smatrajući da se samo pregovorima može doći do rješenja i trajnog mira. Također, podržavamo i međunarodne inicijative koje bi pomogle zaustavljanje posljednjeg vala nasilja."

Podsjećamo, izraelski premijer Benjamin Netanyahu se na Twitteru zahvalio državama na podršci Izraelu zbog posljednjih sukoba sa Hamasom.

Među tim zastavama koje je objavio našla se i Bosna i Hercegovina.

Uz zastave napisao je: "Hvala vam što ste odlučno stali uz Izrael i podržali naše pravo na samoobranu od terorističkih napada".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (20)