FB / Šefik Džaferović odgovorio Netanyahuu nakon njegovog tvita

16. 05. 2021. u 10:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Benjamin Natenyahu se na svom Twitter nalogu zahvalio brojnim državama na podršci Izraelu, a među njima je i Bosna i Hercegovina.

Tim povodom, regirao je i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović koji je putem svog Facebook profila komentirao objavu Natenyahua.

Džaferović je podijelio screenshot Netanyahuovog tvita u kojem se nalazi nekoliko zastava i zahvalnica za podršku njihovim vojnim akcijama.

"Premijer Izraela Benjamin Netanyahu stavio je zastavu Bosne i Hercegovine uz zastave zemalja koje podržavaju aktuelne akcije Izraela.

Moja poruka pemijeru Netanyahuu je da Bosna i Hercegovina ne podržava i ne može podržavati ubistva nedužnih civila u Gazi koje vrše izraelske vojne snage.

Pozivam premijera Netanyahua da obustavi nesrazmjerne napade na Gazu i da svoj doprinos kako bi se uspostavio mir za palestinski i izraelski narod", napisao je Džaferović na svom facebook profilu.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina nije zvanično podržala Izrael u sukobima koji su ponovo pokrenuti ove sedmice.

Prije tri dana, Banja Luka i Trebinje su u vidu projekcije zastave podržali Izrael, dok je iz Sarajeva poslata poruka podrške Palestini.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (24)