Hota-Muminović: Neće biti izmjena u školskom kalendaru

3
Radiosarajevo.ba
Hota-Muminović: Neće biti izmjena u školskom kalendaru
Foto: AA / Ministrica Naida Hota-Muminović

"Nastavni proces u Kantonu Sarajevo održava se danas redovno u većini škola", izjavila je danas ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota Muminović.

Nakon jučerašnjih dojava o podmetanju bombi, među kojima su, uglavnom, bile u pitanju osnovne i srednje škole, ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota Muminović je kratko prokomentirala odvijanje nastavnog procesa u ovim obrazovnim ustanovama.

"Nastavni proces u KS održava se danas redovno u većini škola. Osam osnovnih i dvije srednje škole radi online. Neće doći do izmjene školskog kalendara za ovu školsku godinu, jer nastavni proces nije ugrožen - istakla je ministrica Hota-Muminović", saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Podsjetimo, na oko 110 adresa obrazovnih ustanova u Sarajevu jučer je došlo više prijetećih emailova.

Na sreću ispostavilo se da se radilo o lažnim dojavama, a policijski službenici i dalje rade na ovom slučaju.

"Ovo jesu vanredne prilike i sigurni smo da će se adekvatno odgovoriti na ove izazovne situacije. Očekujemo da će se pregledi škola završiti već danas, radi se oko 18.000 učenika u prvoj smjeni koji su evakuisani", istakla je jučer ministrica Hota-Muminović na vanrednom pressu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije