Hoće li se napokon zakazati sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH

Radiosarajevo.ba
Hoće li se napokon zakazati sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Sa sjednice državne skupštine

Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Borjana Krišto i njeni zamjenici Denis Zvizdić i Nebojša Radmanović danas će održati treću sjednicu Kolegija Zastupničkog doma.

Uprkos tome što je još 6. decembra 2018. godine konstituisan novi saziv Zastupničkog doma državni parlamentarci do danas nisu održali nijednu sjednicu.

Krišto, Zvizdić i Radmanović na današnjoj sjednici vjerovatno bi trebali razgovarati i o zakazivanju sjednice ovog organa zakonodavne vlasti s obzirom na to da će sutra biti konstituisan i Dom naroda Parlamenta BiH.

Na današnjoj sjednici članovi Kolegija Zastupničkog doma razmatrati će određivanje nadležnih komisija za razmatranje Prijedloga zakona o dopunama Zakona o akcizama u BiH, Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o patentu, Izvještaja o radu Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH za 2018. godinu, Izvještaja o radu Odbora za žalbe građana PSBiH, Izvještaja o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, Specijalnog izvještaja o stanju u oblasti migracija u BiH, Izvještaja o radu i finansijskog izvještaja Agencije za poštanski saobraćaj BiH i Izvještaja o radu Vijeća nacionalnih manjina BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije