Helez uzvratio Nešiću: Budi sretan ako RS uopšte preživi

27
Radiosarajevo.ba
Helez uzvratio Nešiću: Budi sretan ako RS uopšte preživi
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zukan Helez

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine ponovo je reagovao na izjavu ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića.

Helez je u svojoj poruci poručio da ruski vojni kampovi su rasformirani onog trenutka kad je počeo govoriti o njima i kad je infomacije i dokaze o njihovom postojanju predao Tužilaštvu BiH.

"Pokupili su prnje i preko Drine, tamo gdje i pripadaju. Vlada SAD je u svom Budžetu izdvojila oko 80 miliona KM i u potpunosti će finansirati nabavku američkih helikoptera BELL 412. Proizvodnja dronova je u završnom procesu i naša zemlja će ih imati i izvoziti. I neka ih imamo, zlu ne trebalo", rekao je Helez.

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Naglasio je da često politički predstavnici iz RS-a pozivaju na mirnu disoluciju te je naveo da će te želje zauvijek ostati neostvareni snovi.

"Bosna i Hercegovina je država sa hiljadugodišnjim postojanjem. Mnogo snažnije političke ličnosti su u prošlosti pokušavale zauzeti našu zemlju i nisu uspjeli. Neće to uraditi ni ilegalni predsjednik RS-a Milorad Dodik i njegov potrčko Nešić. Svaki pokušaj otcjepljenja RS-a će rezultirati ukidanjem RS-a", istakao je ministar.

Nešić poziva na otcjepljenje RS, prozvao i Heleza: "Gdje su ti dronovi samoubice"

Nešić poziva na otcjepljenje RS, prozvao i Heleza: "Gdje su ti dronovi samoubice"

Helez je dalje naveo da nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim narodima, smatra da je vrijeme da se u BiH preispita unutrašanje uređenje.

"Poručujemo ilegalnom predsjedniku RS-a Dodiku i njegovom potrčku Nešiću, ali i svim drugim političarima koji dijele stavove sa ovom dvojicom, da budu sretni ako gulag RS, koji je nastao na genocidu i drugim nasjtrašnijim ratnim zločinima, uopšte preživi. Svakako je ovo prilika da i svijet pokaže svim secesionistima i zločincima u svijetu da se oružjem, ubistvima, progonima ne mogu mjenjati granice, praviti nove unutrašnje organizacije niti novi politički sistemi u međunarodno priznatim državama", kazao je Helez.

Ministar je istakao da dogovor, jedinstveno i jednako pravo za glasa za sviju u državi, vladavina većine uz poštivanje prava drugih i drugačijih, jednaka prava i slobode za sviju, kao u svim drugim demokratskim državama, su jedini način na koji se država treba urediti i funkcionisati.

Zukan Helez odgovorio Nenadu Nešiću: 'Što smo se usaglašavali, usaglašavali smo'

Zukan Helez odgovorio Nenadu Nešiću: 'Što smo se usaglašavali, usaglašavali smo'

"Nešiću, ne želim više da vodim polemiku sa vama, to mi je ispod svakog nivoa. Tebi i predstavnicima petokolonaških medija koji te strastveno podržavaju u gnusnim napadima i uvredama na račun države BiH i njenih institucija ostaje samo da patite i tugujete jer je BiH stabilna neuništiva država i ponosna majka svih naroda i građana koji vjekovima žive u njoj i vole je", zaključio je Helez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (27)

/ Povezano

/ Najnovije