Zukan Helez primio delegaciju ŽKK Orlovi iz Banja Luke: 'Sportisti su najbolji ambasadori BiH'

0
Radiosarajevo.ba
Zukan Helez primio delegaciju ŽKK Orlovi iz Banja Luke: 'Sportisti su najbolji ambasadori BiH'
Foto: Facebook / Zukan Helez s delegacijom ŽKK Orlovi iz Banja Luke

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez je danas, 1. aprila, u posjetu primio delegaciju ŽKK Orlovi iz Banja Luke, te im čestitao na uspjesima u prethodnom periodu. 

Objavu Zukana Heleza na Facebooku prenosimo u cijelosti: 

"Zadovoljstvo mi je bilo u posjetu primiti predstavnike Ženskog košarkaškog kluba Orlovi iz Banja Luke predvođene predsjednikom kluba Lukom Logonjom, trenericom Vesnom Džuver i kapitenkom Aleksandrom Mužević.

Spektakl u Ligi prvaka: Real traži novo finale, Bavarci se nadaju jedinom trofeju

Spektakl u Ligi prvaka: Real traži novo finale, Bavarci se nadaju jedinom trofeju

Na početku sastanka delegacija kluba mi se zahvalila za finansijsku podršku koju sam im pružio u svojstvu zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH.

Uvijek kažem da su sportisti najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine, a ženski košarkaški klub Orlovi je najbolje što ženska košarka u našoj zemlji ima.

Zadovoljstvo mi je bilo u posjetu primiti predstavnike Ženskog košarkaškog kluba ''Orlovi'' iz Banja Luke predvođene...

Posted by Zukan Helez on Monday, April 1, 2024

Trenutno za ovaj klub nastupa 7 reprezentativki Bosne i Hercegovine.

Ženski košarkaški kluba Orlovi je višestruki i aktuelni prvak Bosne i Hercegovine te redovan učesnik regionalnog košarkaškog takmičenja ABA lige.

U aktuelnoj sezoni prvenstva naše zemlje ovaj klub je još uvijek bez poraza u seniorskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Ovom prilikom igračice Orlova su mi uručile medalju sa nedavno osvojenog Kupa BiH i medalju sa osvojenog trećeg mjesta u regionalnom takmičenju ABA ligi."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije