Helez podržao visokog predstavnika: Posebno mi je drago zbog drugog dijela Odluke

2
Radiosarajevo.ba
Helez podržao visokog predstavnika: Posebno mi je drago zbog drugog dijela Odluke
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Zukan Helez

Nakon odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta da nametne izmjene Izbornog zakona BiH reagovao je i ministar odbrane BiH Zukan Helez. 

Helez je dao punu podršku visokom predstavniku koji je danas nametnuo Odluku o izmjeni Izbornog zakona. Kazao je da je siguran da će tehničke izmjene koje je nametnuo visoki predstavnik, prije svega uvođenje skenera, identifikacije birača i videonadzora učiniti izborni proces u našoj zemlji transparentnijim i demokratičnijim.

"Napokon ćemo imati rezultate izbora koji će odražavati volju građana, a ne političara. Posebno mi je drago zbog drugog dijela Odluke o izmjeni Izbornog zakona kojim se zabranjuje ratnim zločincima da se kandiduju na izborima", rekao je Helez.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Ministar je ovom prilikom pozvao sve domaće političke aktere da usvoje izmjene Izbornog zakona i Ustava BiH kako bi otklonili diskriminaciju u našoj zemlji te omogućili da svi građani u BiH imaju pravo birati i biti birani.

"U svakom slučaju, prije ili kasnije ćemo to morati urediti. Bolje prije", zaključio je Helez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije