Ministar Zukan Helez uoči zajedničke vježbe: 'EUFOR ima važnu ulogu u BiH'

1
Radiosarajevo.ba
Ministar Zukan Helez uoči zajedničke vježbe: 'EUFOR ima važnu ulogu u BiH'
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Zukan Helez i László Sticz

Komandant EUFOR-a generalmajor László Sticz, ministar odbrane BiH Zukan Helez i zamjenik ministra odbrane Slaven Galić, održali su u srijedu, 3. aprila, zajedničku konferenciju za štampu, povodom zajedničke vježbe.

Prvi se medijima obratio Zukan Helez, koji se zahvalio generalmajoru EUFOR-a Lászlu Sticzu. 

"Hvala generalu Laslu Sticzu na ovoj konferenciji. EUFOR ima važnu ulogu u Bosni i Hercegovini. Zadatak misije EUFOR-a i NATO-a je podrška vlastima naše zemlje. U vježbi će učestvovati Prvi bataljon Šeste pješadijske brigade OSBiH.

Majke Srebrenice vratile se iz New Yorka u Sarajevo: "Mi znamo šta su radili i kakvo su zlo učinili"

Majke Srebrenice vratile se iz New Yorka u Sarajevo: "Mi znamo šta su radili i kakvo su zlo učinili"

Očekuje se da će na ovoj vježbi svoje prisustvo dati i rezervne snage iz Italije, Francuske i Rumunije. Upozorenje građanima BiH da se može očekivati pojačan prijevozh trupa i opreme rezervnih snaga EUFOR-a pri dolasku u Bosnu i Hercegovinu", kazao je ministar Zukan Helez.

Zatim je govorio zamjenik ministra odbrane Slaven Galić.

"Sve ove vježbe imaju veliku korist kada je u pitanju povećanje sigurnosti u BiH. Postoji i drugi dio koji se tiče taktičkog značenja, a to je vježba naših snaga sa snaga OSBiH.

EUFOR je sastavljen od 23 nacije iz cijene Europe i mi svake godine imamo zajedničke treninge i vježbe naših vojnika s njima. Svaki trening sa EUFOR-om ili NATO donijet će dobro Oružanim snagama BiH", kazao je Slaven Galić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije