Nešić poziva na otcjepljenje RS, prozvao i Heleza: "Gdje su ti dronovi samoubice"

30
Radiosarajevo.ba
Nešić poziva na otcjepljenje RS, prozvao i Heleza: "Gdje su ti dronovi samoubice"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nenad Nešić

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić poručio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću i ministru odbrane BiH Zukanu Helezu, uz prijetnje otcjepljenjem manjeg bh. entiteta RS, da je "mirna disolucija najbolje rješenje za probleme koje izazivaju svojom retorikom".

Nešić je rekao da nema članstva BiH u NATO bez saglasnosti entiteta RS i srpskog naroda, jer se, kako kaže, kada je riječ o tome, RS i te kako pita.

"Helez neka odgovori gdje su helikopteri koje je najavljivao i gdje su ti vojni kampovi u Republici Srpskoj koji su mu se priviđali, gdje su ti navodni dronovi samoubice i brojne Helezove gluposti", rekao je Nešić.

Centrotrans objavio uputstvo putnicima o korištenju mjesečnih karata za maj

Centrotrans objavio uputstvo putnicima o korištenju mjesečnih karata za maj

Nešić je dodao da Helez, "zarad dobijanja jeftinih političkih poena, svakodnevno na prvom mjestu truje bošnjačku populaciju".

On je prokomentarisao i Bećirovića, kazavši da se nalazi na mjestu člana Predsjedništva BiH sasvim slučajno.

"Nije mu jasno da bez saglasnosti RS ne može biti priče o članstvu u NATO paktu. Možda dio BiH, ali onaj dio koji predstavljaju Bećirović i Zukan, ali bez RS. Ove njihove izjave, potvrđuju da je mirna disolucija jedno od rješenja za političku krizu unutar BiH", rekao je Nešić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (30)

/ Povezano

/ Najnovije