Ćudić optužila Karić da je bliska ultradesnici, gradonačelnica joj spočitala glasanje za Nešića

31
Radiosarajevo.ba
Ćudić optužila Karić da je bliska ultradesnici, gradonačelnica joj spočitala glasanje za Nešića
Foto: AA / Radiosarajevo.ba / Benjamina Karić, Sabina Ćudić

Zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić kazala je da gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić 'flertuje sa ultradesnicom' te da se ne slaže s nekim njenim odlukama.

"Ideološki smo gradonačelnica i ja jako različite. Mislim da njeni svjetonazori u nekim stvarima meni nisu bliski, moram to tako reći. Cijenim rad, mladost, podržavam zato što je žena, što je energična, jako puno radi.

Neke od odluka, posebno flert sa ultradesnicom, nije nešto što je meni blisko i posebno kada se upušta u napadanje istaknutih ljudi. Posebno kada dajte sebi za pravo da kažete da je jedna Jasmila Žbanić loša osoba, žena koja je Srebrenicu stavila na kulturnu mapu svijeta i film koji jedan (Barack) Obama poruči svijetu da pogleda. Kažete da ta osoba nije doboljno uradila ili nije dovoljno dobra, to su neke opasne niske političke strasti", kazala je Ćudić u programu N1.

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Na prozivke je odgovorila Benjamina Karić koja je spočitala Ćudić glasanje za ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića koji otvoreno poziva na otcjepljenje entiteta RS, a to je proteklog dana nekoliko puta kazao u medijima.

Objavila je isječak iz emisije, a i rezultate glasanja u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH za imenovanje saziva Vijeća ministara čiji je Nešić član.

"U danu kada ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić najavljuje disoluciju BiH, Sabina Ćudić me optužuje da sarađujem sa ultradesničarima. Nije gradonačelnica glasala da Nenad Nešić postane ministar sigurnosti. Glasala je Sabina Ćudić. Evo i listinga u prilogu..", odgovorila je Karić na društvenoj mreži X.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (31)

/ Povezano

/ Najnovije