Helez poručio Dodiku: Ovaj put si nadmašio sam sebe po gluposti. Tužan je taj tvoj život

11
Radiosarajevo.ba
Helez poručio Dodiku: Ovaj put si nadmašio sam sebe po gluposti. Tužan je taj tvoj život
Radiosarajevo.ba / Zukan Helez, Milorad Dodik

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez odgovorio je danas, 24. jula na izjave predsjednika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodika o ulozi helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u gašenju požara.

Reakciju ministra prenosimo u cijelosti:

"U povodu netačnih, a slobodno mogu reći i glupih izjava za javnost, predsjednika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorada Dodika kako helikopteri MUP Srbije mogu u par minuta izručiti 65 000 litara vode, mogu samo reći da je ovaj put nadmašio sam sebe po gluposti.

Samo glume da su 'najgori': Sjajni Zoster rasplesao Sarajevo, pogledajte kako je bilo na koncertu

Samo glume da su 'najgori': Sjajni Zoster rasplesao Sarajevo, pogledajte kako je bilo na koncertu

Sudeći po izjavama Dodika helikopteri MUP Srbije imaju veći kapacitet nego rijeka Bosna ili Drina. Očigledno Dodik nije prošao ni vojnu obuku te su mu ovakvi podaci potpuno strani i nepoznati.

Vjerujem da su ovakve izjave potaknute mržnjom prema Bosni i Hercegovini, njenim institucijama, posebno Oružanim snaga BiH. Tužan je život živjeti u državi koju mrziš, a sanjati o drugoj.

Ambasada SAD-a objasnila kako su kompanije bliske Dodikovoj porodici pokušale sakriti trag

Ambasada SAD-a objasnila kako su kompanije bliske Dodikovoj porodici pokušale sakriti trag

U cilju potpunog i istinitog informisanja javnosti naglašavam da su Oružane snage BiH u potpunosti spremne i sposobne gasiti požare na teritoriji Bosne i Hercegovine kao što to rade od svoga osnivanja. Trenutno su helikopteri Oružanih snaga BiH u pripravnosti i momentalno spremni da polete i izvrše misiju gašenja požara.

U posljednjih 10 godina u gašenju požara helikopteri Oružanih snaga BiH proveli su 538,8 sati u letu, izbacili 5 109 900 litara vode, prenijeli 18,3 tone tereta i 213 vatrogasaca. Pomažući ugroženima od poplava helikopteri Oružanih snaga BiH u posljednjih 10 godina proveli su 152,9 sati leta, prenijeli 390,5 tona tereta i evakuisali preko 300 stanovnika. Prilikom medicinske evakuacije imali su 63,4 sati leta, prevezli 24 pacijenta i 10 unesrećenih planinara.

Na žalost Milorada Dodika, iako ulaže ogromne napore da ih ukine i omalovaži, Oružane snage BiH svaki dan napreduju i razvijaju se, jer snaga vojske je u čovjeku. Pozivam Milorada Dodika da prestane gledat preko Drine te da zajedno posjetimo i obiđemo Oružane snage BiH, da se uvjeri u kapacitete, znanje i sposobnosti pripadnika Oružanih snaga BiH. Siguran sam biće ponosan, jer to su i njegove Oružane snage".

U povodu netačnih, a slobodno mogu reći i glupih izjava za javnost, predsjednika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta...

Posted by Zukan Helez on Wednesday, July 24, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije