Haški osuđenik Dario Kordić na snimku poručio: 'Sve bih ponovio, svaka sekunda je vrijedila'

54
Radiosarajevo.ba
Haški osuđenik Dario Kordić na snimku poručio: 'Sve bih ponovio, svaka sekunda je vrijedila'
Foto: Printscreen / Dario Kordić

Haški osuđenik Dario Kordić snimljen je na ljeto prošle godine u odabranom društvu, a na videozapisu Kordić uz smijeh ponavlja kako bi sve ponovio.

Kordića čujemo kako prepričava svoj raniji odgovor prijatelju na pitanje 'je li vrijedilo zatvora i rata?'.

'Rekao sam, sve bih ponovio. Sekunde ne bih zamijenio. Svaka sekunda je vrijedila', govri Kordić.

Održana sjednica: Skupština Vijeća Evrope podržala članstvo Kosova

Održana sjednica: Skupština Vijeća Evrope podržala članstvo Kosova

Nakon odgovora uslijedio je aplauz prisutnih, a zatim se zapjevala pjesma Vrijedilo je Miroslava Škore.

Podsjećamo, Dario Kordić, ratni zločinac osuđen je na 25 godina zatvora zbog zločina počinjenih nad bošnjačkim stanovništvom u Lašvanskoj dolini, prije svega u Ahmićima (Ubijeno preko 116 stanovnika sela među kojima su starci, žene i djeca).

Kordić je 2014. oslobođen nakon što je dvije trećine kazne odslužio u Austriji. Danas sa suprugom Venerom živi u Zagrebu i magistrirao je teologiju. Mnogima je i danas uzor jer ga zovu na predavanja.

Skandalozna izjava Sanje Vlaisavljević: 'Ratne zločince treba rehabilitovati'

Skandalozna izjava Sanje Vlaisavljević: 'Ratne zločince treba rehabilitovati'

Kordić je godinama redovito gost na Hodu za život, gdje hoda "za život nerođene djece", a odgovoran je za smrt tromjesečne bebe u Ahmićima. Studentima u Zagrebu je 2019., u organizaciji studentskog kapelana don Damira Stojića, održao predavanje "Bog iza rešetaka". Osim toga, ovaj osuđeni ratni zločinac redovito drži predavanja i po crkvama, ljubi krunice...

Predpostavlja se da je snimak koji možete pogledati u nastavku nastao u vrijeme proslave 27. godišnjice Vojno-redarstvene operacije Oluja, 5. augusta 2022. godine.

Dario Kordić česta je tema u bosanskoheregovačkoj javnosti i regionu. U maju mjesecu svjedočili smo izjavama ministrice za kulturu i sport Federacije Bosne i Hercegovine Sanje Vlaisavljević (HDZ).

Naime, tokom gostovanja na N1 televiziji spomenula je Darija Kordića, a zatim je izjavila kako ratne zločince treba rehabilitovati. Još je dodala kako to više nisu zločinci, kada odsluže kaznu. 

Kordić je blizak vrhu HDZ pa su ga tako kada je pušten na slobodu početkom juna 2014. godine fino dočekali. Na dočeku u Busovači bio je predsjednik HDZ-a Dragan Čović, predsjednica FBiH Lidija Bradara, zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Marinko Čavara, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (54)

/ Povezano

/ Najnovije