Skandalozna izjava Sanje Vlaisavljević: 'Ratne zločince treba rehabilitovati'

35
Radiosarajevo.ba
Skandalozna izjava Sanje Vlaisavljević: 'Ratne zločince treba rehabilitovati'
Foto: Printscreen / Sanja Vlaisavljević

Ministrica za kulturu i sport Federacije Bosne i Hercegovine Sanja Vlaisavljević (HDZ) iznijela je sramotan stav o ratnim zločincima. 

Naime, tokom gostovanja na N1 televiziji, Vlaisavljević je izjavila kako ratne zločince treba rehabilitovati. Još je dodala kako to više nisu zločinci, kada odsluže kaznu. 

Na pitanje voditeljke o sličnom stavu predsjednice FBiH Lidije Bradare, Vlaisavljević je izjavila kako je Bradara rekla odličnu stvar. 

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Njene izjave su zapalile društvene mreže, a dobila je veliki broj (opravdanih) kritika

Mahir Mešalić (DF) reagovao je na svojim Twitter i Facebook profilima, rekavši kako su za njeno imenovanje krivi dužnosnici Trojke. Imenom je prozvao Nermina NikšićaElmedina KonakovićaEdina Fortu

Korisnica Twittera jednostavno je rekla: "Šta očekivati od zemlje, u kojoj primjer kulture treba da bude Sanja Vlaisavljević!" 

Jedan korisnik ove društvene mreže na šaljiv način je opisao situaciju: "Sanja Vlaisavljević je iznijela tezu o resocijalizaciji i rehabilitaciji ratnih zločinaca. Ona je ministrica kulture Federacije BiH. Izabrana je glasovima Trojke+ i HDZ-a. Prema tome, logično je za očekivati da Dino Konaković napiše neki FB ili twitter status u kojem spominje SDA." 

Podsjetimo, Sanja Vlaisavljević 'proslavila' se komentarima kako u Sarajevu "nema Djeda Mraza", a federalna ministrica postala je 28. aprila, kada je imenovana nova Vlada FBiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (35)

/ Povezano

/ Najnovije