Hasan Tanović odgovorio Elvedinu Okeriću: "Ne poznajete zakonske procedure"

3
Radiosarajevo.ba
Hasan Tanović odgovorio Elvedinu Okeriću: "Ne poznajete zakonske procedure"
Foto: Kolaž / Hasan Tanović, Elvedin Okerić

Načelnik Opštine Novo Sarajevo Hasan Tanović reagovao je na izjavu šefa Kantonalnog odbora NiP-a Elvedina Okerića u kojoj je Okerić za Tanovića rekao da je "najveće razočarenje Trojke."

U objavi na svom Facebook profilu, Hasan Tanović je optužio Elvedina Okerića kako je upravo on taj koji je najviše naštetio rezultatima "Trojke" i krivac zašto su ovu koaliciju napustila tri zastupnika. Također, Tanović je napisao da je "apsolutno siguran" da Okerić nema ovlaštenje da govori u ime druga dva člana koalicije.

"Hasan Tanović nikada nije potpisao niti jedan Sporazum sa TROJKOM, ali se za razliku od vas itekako drži obećanja koje je tadašnja ČETVORKA dala u kampanji i započeo je, prema analizama organizacija civilnog društva, preko 82% DATIH OBEĆANJA ČETVORKE!", napisao je u svojoj objavi Tanović.

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Načelnik Opštine Novo Sarajevo naveo je da Okerić ne poznaje zakonske procedure. 

"Naime, direktor preduzeća JP ONSA se ne imenuje na, kako kažete 'insistiranje' bilo koga, a posebno ne Hasana Tanovića. Spomenuti direktor je imenovan nakon sprovedene konkursne procedure, na projedlog komisije koja je izvršila bodovanje i napravila rang listu, a od strane Nadzornog odbora preduzeća.", navodi Tanović.

❌ISPRAVKA KRIVOG NAVODA PREDSJEDAVAJUĆI ELVEDINE OKERIĆU❌ 📌Navodite da sam najveće razočarenje TROJKE u Kantonu...

Posted by Hasan Tanović on Friday, March 3, 2023

On je naveo da su informacije koje je na društvenim iznio član NiP-a Arslan Dučić, neprovjerene i netačne. Tanović je negirao da je na bilo koji način uticao na izbor i imenovanje direktora JP ONSA.

"Predsjedavajući Okeriću naglasili ste da Narod i Pravda komunicira samo na jasnim argumentima i dokazima, a da niti jedan argument ni dokaz niste iznijeli javno.", piše Tanović.

U svojoj objavi, Tanović je spomenuo da je Adnan Karamehmedović smijenjen sa pozicije direktora JP ONSA manje od 48 sati nakon saznanja da postoje dokazi o njegovoj zloupotrebi položaja.

Šta se dešava u Novom Sarajevu: Narod i pravda protiv načelnika Hasana Tanovića (SDP)?

Šta se dešava u Novom Sarajevu: Narod i pravda protiv načelnika Hasana Tanovića (SDP)?

"Kao čovjek i profesionalac osuđujem bilo kakav postupak koji za rezultat može da ima štetu po javni interes, te pozivam istražne organe i nadležne institucije da sada urade svoj dio posla, a mi smo svoj dio obaveza u tom smislu uradili promptno.", zaključuje Tanović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije