NiP Novo Sarajevo tvrdi da će postati dio opozicije: Pogriješili smo u izboru partnera

5
Radiosarajevo.ba
NiP Novo Sarajevo tvrdi da će postati dio opozicije: Pogriješili smo u izboru partnera
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Riad Idrizović

Općinska organizacija Narod i pravda Novo Sarajevo danas je održala pres konferenciju pod nazivom "Status Naroda i Pravde u Općini Novo Sarajevo", na kojoj su javno uskratili podršku načelniku Općine Novo Sarajevo, Hasanu Tanoviću.

Predsjednik Općinske organizacije Narod i Pravda Novo Sarajevo i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo, Nijaz Džaka, obratio se tokom presa svim prisutnim, te je kazao da su imali mnoga očekivanja od načelnika Hasana Tanovića, ali da se to nije tako dogodilo.

"Danas nakon dvije godine obnašanja funkcije, obavještavamo javnost da smo pogriješili u izboru partenera sa kojim smo htjeli napraviti promjenu iz temelja" izjavio je Džaka, a dodao je i da su imali 84 prijedloga za budžet, ali ih Tanović nije ni pročitao.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

"Posljednji udarac bila je posljednja sjednica Vijeća, kada su vijećnici postavili pitanja vezana za javnu nabavku dekoratine rasvjete na Vilsonovom šetalištu, on je pokazao temelje neznanja o nadležnostima načelnika i nadležnostima Vijeća" dodao je Džaka.

Javnosti se obratio i šef Kluba Naroda i Pravde, Rijad Idrizović, koji je kazao da je obavijestio ostale vijećnike o uskraćivanju podrške načelniku, te je naglasio da nikada nisu postojale opstrukcije na rad načelnika.

Nijaz Džaka
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Nijaz Džaka

"Uputili smo jako puno inicijativa. Realizacija tih inicijativa je jako niska", dodao je Idrizović.

Za kraj, Elvedina Vugić je zaključila da je 'kap koja je prelila čašu' bila sporna nabavka dekorativne rasvjete na Vilsonovom šetalištu.

[facebook_video]https://www.facebook.com/narodipravdaNS/videos/3519395268295019[/facebook_video]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije