Halid Muslimović kategoričan: Neće mene niko na sud privoditi!

0
A. S.
Halid Muslimović kategoričan: Neće mene niko na sud privoditi!
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija / Halid Muslimović optužen za nanošenje tjelesnih povreda

Osnovni sud u Banjoj Luci dao je naredbu za prinudnim dovođenjem poznatog bh. pjevača Halida Muslimovića.

Ročište je zakazano za 28. oktobar, a Muslimović je optužen za nanošenja tjelesnih povreda Sonji Bašić.

Poznati pjevač se nije pojavio na pretresu 17. septembra, nakon čega je postupajući sudija donio naredbu da ga na naredno ročište privedu pripadnici Sudske policije RS.

"Neće mene niko privoditi na sud. Za takvim potezom nema potrebe. Sam ću se pojaviti na ročištu koje je zakazano za 28. oktobar. Neka se ne brinu, ovoga puta dolazim", kazao je Muslimović za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Muslimoviću se sudi zbog nanošenja tjelesnih povreda i ugrožavanja sigurnosti na štetu Sonje Bašić iz Melbournea.

Napad zbog koga se sudi pjevaču odigrao se 27. jula 2018. između dva i tri sata ujutro, na relaciji magistralnog puta Banja Luka - Kozarac.

"Malo je sve to napuhano i dokazat ću na sudu. Znam da pojedini mediji vrše pritisak, ali mnogo toga se nije dogodilo kako oni šišu. Znam da bi voljeli, ali to nije istina", dodao je Muslimović.

Kako se dodaje, pjevač nije štedio udarce, ugrize, niti pogrdne riječi prema Bašić, sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

" Je.... te policija, ti ćeš mene prijaviti, ti si mala maca za mene, znaš li ti ko sam ja? Vozaću te u gepeku, mrak će te progutati", govorio je navodno Muslimović ženi koju je prethodno više puta udario šakom u glavu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije